Zeci de camioane cu nisip și pietriş traversează frontiera româno-ungară

Zeci de autocamioane cu nisip, pietriş şi piatră spartă se îndreaptă spre frontiera româno-ungară la Nădlac încă de la orele dimineţii. Transporturile sunt destinate construcţiei autostrăzii M43 Mako – Nădlac în Ungaria. foto

În aceste condiţii traficul la ieşirea din ţară pentru automarfare este de multe ori îngreunat, mai ales la început de săptămână, când sute de autocamioane, după ridicarea restricţiilor de week-end în ţara vecină, se îndreaptă spre frontieră şi formează coloane care de multe ori depăşesc 10 km. Autobasculantele nu stau la rândul format şi intră în depăşirea coloanei, formându-se astfel blocaje pe celălalt sens de circulaţie. 

Peste 200 de transporturi de balast cu preţ convenabil de la carierele din România din localităţile Horia, Mandruloc şi Nădlac sunt înregistrate zilnic de când partea ungară a demarat lucrările la autostrada Mako –Nădlac. Materialul este descărcat în bazele de recepţie la 6 km de frontieră. Sunt necesari peste 2,5 milioane de metri cubi de material. O cantitate impresionantă de material de construcţie deoarece sunt anumite probleme în această zonă de câmpie la revărsarea apelor. Tronsonul are o lungime de 23,1 kilometri şi va costa 157,5 milioane de euro, respectiv 6,8 milioane de euro pe kilometru.

Autostrada va avea două benzi pe sens, trei noduri şi două pasaje de cale ferată. În unele locuri terasamentul va fi înalt de până la nouă metri. Lucrarea este realizată de compania ungară Duna Aszfalt, iar termenul de finalizare este septembrie 2014.

M43 ar trebui să se unească la graniţa cu Autostrada Nădlac – Arad, al cărei termen iniţial de finalizare era luna aceasta. În prezent, nu se ştie exact dacă autostrada va avea la graniţa României cu Ungaria şi un Punct de Control şi Trecere a Frontierei, având în vedere că România nu face parte încă din spaţiul Schengen.

Pentru cei care circulă pe tronsonul Arad-Nădlac este indicată prudenţă, deoarece carosabilul poate oferi surprize – nisip sau mici bucăţi de piatră căzută pe drum din benele prost etanşate ale transportatorilor de balast pentru autostrada ungară, informează Radio România Actualități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 15 =