Vol..." />

Volkswagen oprește producția la două fabrici din Germania

Volkswagen a suspendat producţia la principala sa fabrică de cutii de viteze din cauza cererii reduse şi a problemelor tehnice de la o altă uzină din Germania. foto

Cel mai mare producător auto european va opri, în 1, 5 şi 8 februarie, producţia în unele părţi ale fabricii sale din Kassel, unde Volkswagen fabrică anual peste patru milioane de cutii de viteze şi caroserii pentru modelul Passat saloon. Producția fabricii a fost deja suspendată vineri, fiind afectaţi 400 de angajaţi, transmite Agerpres.

Producţia fabricii din Kassel este afectată de încetinirea cererii pentru componente şi problemele tehnice de la instalaţia de ştanţare de la uzina VW din Emden, unde este asamblat modelul Passat, potrivit unui oficial al companiei germane. Şi producţia la Emden a fost suspendată vineri şi ar putea fi oprită şi luni, a anunţat purtătorul de cuvânt, fără a oferi detalii suplimentare.

Fabricile din Kassel şi Emden au 16.000 şi, respectiv, 9.600 de angajaţi.

Volkswagen face deja obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Costurile totale cu care se confruntă producătorul auto din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 şi 65 de miliarde de euro, iar analiştii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operaţiuni.

1 comment

  1. Emil

    Buna, ma numesc emilian, si am 22 de ani sunt din romania su stiu limba germania si nici engleza de loc..
    Asi dori daca ma puteti ajuta cu acest loc de munca..asa ca domeniu nu am lucrat niciodata in asa cv.. asi vrea sa incerc cv nou daca puteti sa imi dati mai multe informati despre dumneavoastra, pe meil ar fii supder….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − four =