În România se fab..." />

Volane pentru mașini de lux, made in Romania

În România se fabrică volane pentru câteva mărci de maşini de lux. Acestea sunt fabricate într-o comună de lângă Oradea și este afacerea a doi italieni care produc aici piese din piele sau din lemn preţios. Cei mai mulţi dintre angajaţi sunt localnici. Oamenii au lăsat munca la câmp pentru un serviciu cu produse de lux. foto

Investiţia făcută în localitatea care nu are mai mult de 4.000 de locuitori ajunge la un milion şi jumătate de euro. Fabrica produce numai marfă pentru export. În fiecare săptămână, 500 de volane sunt trimise spre Statele Unite, Coreea sau Italia, unde vor fi montate pe mașini de lux. 

„Producem volane pentru Porsche, principalul client, Hyundai, pentru Coreea, și câteva pentru Lamborghini. Angajați avem în jur de 87, momentan, majoritatea sunt din Biharia, 90%. Au făcut traininguri inclusiv în Italia, au fost trimiși pentru schimb de experiență”, spune Monica Orbai, managerul fabricii de volane din Biharia.

Localnicii sunt încântaţi, mai ales că până acum au lucrat doar în agricultură.

Dacă italienii preferă volanele îmbrăcate în piele întoarsă, producătorul german vor ca acestea să fie lucrate în lemn prețios.

La aşa o investiţie, autorităţile locale au promis că vor pune la punct infrastructura. „O să asfaltăm drumul până la hala de producție”, susține Zoltan Szilagyi, viceprimarul comunei Biharia.

Pentru că îşi doresc să extindă producţia fabricii, investitorii vor ca la începutul anului viitor să mai angajeze 30 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 + 3 =