Viscolul..." />

Viscolul a blocat traficul rutier, feroviar şi aerian

Viscolul continuă să creeze probleme în traficul rutier, feroviar şi aerian. Toate drumurile naţionale din Buzău, Brăila şi Vrancea sunt închise, precum şi un tronson al Autostrăzii A2. foto

În judeţul Buzău a fost instituit cod roşu. Din cauza vântului puternic, compania naţională de drumuri a închis, cu o jumătate de oră în urmă, circulaţia şi pe Autostrada soarelui, între Bucureşti şi Drajna. Ruta ocolitoare: DN 3 Bucureşti – Fundulea. În Moldova, stratul de zăpadă depăşeşte şi 20 de centimetri pe alocuri. Sunt şi troiene din cauza viscolului, iar Poliţia Rutieră anunţă că nu se circulă pe patru tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Vrancea, Buzău, Brăila şi Galaţi: DN 2N, DN 23B, DN 2B şi DN 24D. Sunt şi restricţii de tonaj pe două drumuri naţionale ce pleacă din Bucureşti.

Pentru ca tirurile să nu rămână blocate, sunt oprite preventiv la ieşirea de pe centura Capitalei. Filtrele poliţiei rutiere nu sunt însă destul de eficiente și mai sunt maşini grele care ajung pe drumul spre Moldova. În judeţul Ilfov au fost închise temporar şi şoselele între Otopeni şi Tunari, precum şi între Tunari şi Baloteşti.

Un număr de 40 de trenuri care circulau în jumătatea de sud a ţării au fost anulate, luni, din cauza ninsorii şi a viscolului, din totalul de peste 1.100 de trenuri puse zilnic în circulaţie, informează CFR Călători.

Traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă. Două curse au fost anulate pe Aeroportul „Henry Coandă”, în timp ce unele zboruri ar putea înregistra întârzieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen − eleven =