Veste bună pentru transportatorii moldoveni de pe lista neagră a Rusiei

Federaţia Rusă s-a arătat dispusă să permită reluarea activităţii întreprinderilor de transport moldoveneşti cărora, la finele anului 2009, le-a fost interzis accesul pe teritoriul Rusiei, anunţă ministerul Transporturilor de la Chișinău, citat de ziarul Economist. foto

Problema așa-numitei „liste negre” a transportatorilor din R. Moldova a fost discutată la reuniunea Comisiei mixte moldo-ruse privind transportul rutier internaţional, ce a avut loc săptămâna aceasta la Moscova. 

Totodată, autorităţile ruse au decis să suplinească contingentul de autorizaţii „terţă-ţară” pentru operatorii de transport din Republica Moldova. Astfel, anul viitor, Moldovei îi vor fi acordate 100 de autorizaţii de terţă-ţară cu limitare pentru Italia, Germania, Turcia şi 200 de autorizaţii cu limitare pentru Italia, Germania, Grecia, România şi Turcia.

În luna mai din 2009, Rusia a interzis la 20 de întreprinderi transportatoare din R. Moldova accesul pe teritoriul său, pentru că în 2008 acestea au încălcat procesul transportului internaţional de mărfuri, în baza autorizaţiilor multilaterale CEMT.

Autotizaţia CEMT este acordată de Conferinţa Europeană a Miniştrilor de Transport (CEMT) şi permite efectuarea transportului internaţional de mărfuri în statele membre ale CEMT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =