Veriga lipsă pentru producţia de măşti şi combinezoane în România poate fi „umplută“ de o fabrică din Râmnicu Vâlcea: Minet, cu 300 de angajaţi, aşteaptă un ultim aviz tehnic pentru a produce materie primă

Potrivit Ziarului Financiar, „Ar fi un prim pas pentru reaşezarea industriei româneşti pe harta strategică a Europei. Considerând forţa de muncă a industriei confecţiilor din România ca fiind pe primul loc ca număr de angajaţi din toate ţările UE, suntem datori să utilizăm această resursă pentru a o proteja de posibilul şomaj tehnic preconizat din aprilie 2020“.

Compania Minet SA din Râmnicu Vâlcea, cel mai  mare producător de textile ne­ţe­sute, cu capital 100% ro­mâ­nesc, aşteaptă avizul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare pentru un material neţesut care să devină materie primă pentru combinezoane sau alte echipamente medicale de protecţie.

„Am trimis solicitarea pe 26 martie şi am primit răspuns afirmativ în aceeaşi zi. Au început deja să testeze materialele, dar demersul este acum mai greoi pentru că instituţia primeşte acum foarte multe solicitări. Testele la care sunt acum supuse pot să ne arate direcţia acestor materiale: combinezoane, huse şi cearşafuri de unică folosinţă“, spune Cezar Bulacu, R&D Manager Minet SA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + ten =