Camioanele cu num..." />

Verde pentru camioanele armeneşti în Turcia

Camioanele cu numere de înregistrare armenești vor avea posibilitatea să transporte mărfuri pe teritoriul Turciei. Președintele Uniunii antreprenorilor și producătorilor din Armenia, Arsen Kazarean, a specificat că dacă până în prezent se efectuau doar transporturi internaționale de mărfuri în sistemul TIR, acum este vorba despre toți operatorii ce dețin vehicule cu numere de înregistrare din Armenia. foto

Acum câțiva ani Armenia nici nu dispunea de un parc auto de camioane și nu era solicitat transport pe teritoriul Turciei. Astăzi însă în Armenia există numeroase companii care efectuează transporturi rutiere internaționale și care solicită accesul pentru a tranzita teritoriul mai multor țări din regiune. 

Potrivit lui Kazarean, problema a ținut de lipsa unor acorduri interstatale și a vizelor de muncă pentru șoferi. Problemele au fost soluționate abia anul trecut, după mai multe întrevederi cu organizații de lobby de la Ankara, în urma cărora operatorii armeni au obținut 200 de autorizații pentru transport.

La propunerea Guvernului de la Ankara, astăzi șoferii de camioane din Armenia pot obține viza la consulatul Georgiei, pentru că ajung în Turcia prin Georgia. La ora actuală cel mai mare flux de mărfuri trece prin punctual Verhnii Lars din munții Caucazului. Accesul însă va deveni problematic pe timp de iarnă, când din cauza condițiilor meteorologice punctul de trecere va fi închis. În acea perioadă a anului transportatorii armeni vor trebui să treacă prin Turcia, iar din portul turcesc Trabzon să ia feribotul spre Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 5 =