Varşovia susţine regimul fără vize între UE şi câteva state est-europene

Polonia sprijină introducerea unui regim fără vize între Uniunea Europeană şi Rusia, Ucraina, Georgia şi Republica Moldova, precum şi o integrare politică a vecinilor din Est, în comunitatea euro-atlantică, a declarat ministrul de externe de la Varşovia, Radoslaw Sikorski, într-un discurs rostit în Parlamentul European. foto

Sikorski a mai remarcat experienţa pozitivă a micului trafic de frontieră existent între Rusia şi Polonia, care, în vara anului 2012, a permis locuitorilor din regiunea Kaliningrad şi din regiunile de frontieră ale Poloniei să treacă graniţa, fără viză. Ministrul de externe a subliniat, de asemenea, necesitatea participării Poloniei la procesele de integrare din interiorul UE, inclusiv în ceea ce priveşte beneficiile geopolitice ale aderării la zona euro. 

Vorbind despre securitate, Sikorski a declarat că Varşovia va urmări ca principiul de apărare colectivă a ţărilor membre ale NATO, împotriva agresiunii externe, să fie o prioritate pentru Alianţă, şi a confirmat disponibilitatea autorităţilor poloneze, de a dezvolta capacitatea de apărare a ţării, inclusiv sistemul apărare antirachetă. (Ria Novosti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 5 =