..." />

Vama rusă solicită „îngăduință” din partea colegilor ucraineni

Șeful Serviciului Vamal din Federația Rusă, Andrei Belianinov, face apel la înțelegere din partea vameșilor ucraineni, pentru asigurarea transportului de mărfuri din Rusia în noua republică anexată Crimeea, tranzitând teritoriul Ucrainei, informează agenția ITAR-TASS. foto

„Există înțelegere dintre vameșii ruși și ucraineni, dar nu exclud că prietenia noastră poate fi afectată de situația politică. Armata vine și pleacă, iar vama rămâne mereu. De aceea sper să avem un dialog cu colegii din Ucraina”, a declarat Andrei Belianinov, la o ședință dedicată situației social-economice din Crimeea și Sevastopol. 

Federația Rusă nu are o legătură terestră cu noua republică anexată pe 18 martie. Traversarea Strâmtorii Kerci, cu o lungime de 4,5 km între Marea Azov și Marea Neagră, în estul Crimeei, este singura rută, în afară de avion, pentru a se ajunge de pe teritoriul rusesc în peninsulă fără a trece prin Ucraina.

Legătura este în prezent asigurată de un feribot. Ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov, a declarat că trenurile vor continua să circule trecând pe teritoriul Ucrainei, până la construcția unui pod rutier peste strâmtoarea Kerci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =