Vama din Rusia propune 12 ani de închisoare pentru importul de alimente interzise

Serviciul Vamal Federal din Rusia a elaborat un proiect de hotărâre, care propune introducerea răspunderii penale pentru importul ilegal de mărfuri, incluse în lista embargoului alimentar. Este vorba despre cantități mari de marfă ce valorează peste 1 milion de ruble. La acest moment, proiectul este analizat de către experții anticorupție, scrie presa rusă. foto

Amintim că, în august 2014, Rusia a restricționat importul produselor alimentare din SUA, UE, Canada, Australia și Norvegia – state care au aplicat sancțiuni economico-financiare Federației Ruse. Interdicțiile vizează importul de carne, mezeluri, pește și fructe de mare, fructe, legume și produse lactate. În luna iunie 2015, ca răspuns la extinderea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, Guvernul de la Moscova a prelungit embargoul alimentar pentru un an – până pe 5 august 2016. Anterior, Rusia a impus un embargo și pentru alte state care au susținut sancțiunile occidentale, cum ar fi Albania, Muntenegru, Islanda, Liechtenstein și Ucraina.

„Scopul proiectului constă în includerea produselor alimentare de import la categoria de mărfuri strategice interzise, ceea ce ar permite introducerea pedepsei penale pentru importul ilegal pe teritoriul Federației Ruse a mărfurilor interzise în volum mare (în cazul în care valoarea acestora depășește 1 milion de ruble)”, se arată în nota informativă a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 9 =