Condu..." />

USL nu mai există. Miniştrii PNL îşi depun demisia mâine

Conducerea PNL a adoptat, marţi seară, rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din formaţiune. Călin Popescu Tăriceanu a precizat că a votat împotriva ruperii USL.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat acum câteva momente:

„Prin încălcarea repetată şi flagrantă, la un prag inacceptabil, a unor elemente de alcătuire a guvernului de către premierul Ponta, PNL a decis să pună capăt unei crize prelungită artificial de premier, să ia act cu luciditate de decizia care a fost la primul ministru şi să decidă retragerea miniştrilor săi din acest cabinet, împreună cu demisia tuturor demnitarilor PNL: secretari de stat, şefi de agenţii, poziţii asimilate. (s.n.)”

Crin Antonescu a continuat arătând că mâine „miniştrii noştri, pe care îi vedeţi alături de mine – cu excepţia doamnei Câmpeanu, care nu a putut veni din probleme medicale, dar care a anunţat că îşi asumă decizia, până în ora 12, îşi vor depune oficial demisia la registratura Guvernului„.

Cu alte cuvinte, mâine, până la ora 12, vom asista la demisia Ramonei Mănescu din funcţia de ministru al Transporturilor.

A doua decizie a PNL este de a solicita demisia premierului Victor Ponta din funcţia de premier. Crin Antonescu din nou: „A primit mandatul şi învestitura ca premier în fruntea unui guvern al USL din care şi noi făceam parte, în urma unui vot copleşitor al cetăţenilor României.

Reacţia firească în urma retragerii miniştrilor liberali a dlui Ponta trebuie să fie demisia domniei sale. În urma acestei demisii s-ar urma procedurile constituţionale, s-ar face consultări la Cotroceni, şi în orice caz şi acele consultări şi desemnarea unui premier nu ar putea avea loc pe alte criterii decât pe cele ale unei majorităţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 3 =