Uniunea Vamală trece la declarații vamale în format electronic

Uniunea Vamală (Rusia-Belarus-Kazahstan) își propune ca până în anul 2015 cel puțin 50% din mărfurile transportate să fie declarate sub formă electronică. Anunțul a fost făcut de reprezentantul Comisiei economice euroasiatice, Vladimir Goșin, la conferința “Uniunea Vamală a Belarusului, Kazahstanului și Rusiei: actualitate și perspective de dezvoltare în contextul creării Spațiului Economic Unic”. foto

Comisia economică euroasiatică a elaborat o strategie de dezvoltare a serviciilor vamale și a legislației corespunzătoare care urmează să fie implementată până în anul 2015.

Unul dintre principalele obiective îl constituie introducerea declarațiilor vamale sub formă electronică, pentru a ușura transportul de mărfuri între țări.

În prezent, declarația vamală pe cale electronică este utilizată în Belarus, unde există toate tehnologiile necesare pentru ca transportatorii și vameșii să nu fie reținuți mult timp în procesul de înregistrare a mărfii. “Reducerea timpului pentru procedurile de vămuire asigură creșterea produsului intern brut”, a subliniat reprezentantul Comisiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 2 =