Un tre..." />

Un tren care transporta azot lichid a deraiat în Rusia

Un tren cu 32 de vagoane-cisternă care transporta azot lichid a deraiat miercuri dimineaţă în apropiere de Kirov, la 1.000 de km est de Moscova, provocând un incediu de proporţii. Peste 400 de persoane au fost evacuate din zonă, potrivit ministrului rus pentru Situaţii de Urgenţă. foto

Echipele de intervenţie au fost trimise la locul accidentului. Aproximativ 250 de membrii ai serviciilor de urgenţă au intervenit pentru a lupta cu incendiul izbucnit în urma deraierii. De asemenea a fost mobilizat şi un tren antiincendiu. Trenul a deraiat după ce un vagon-cisternă a luat foc din cauza unei rupturi la rețeaua de contact, a indicat Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General, potrivit Ria Novosti. 

„La kilometrul 980, în apropiere de stația Pozdino de pe calea ferată Gorki, o cisternă cu gaz condensat a trenului de marfă 1759, care circula de la stația Zuevka până la stația Liangasov, a luat foc în urma unei rupturi survenite la rețeaua de contact. În urma incendiului, 32 de vagoane-cisternă au deraiat și s-a produs o deversare a conținutului de azot”, se precizează în comunicatul ministerului, potrivit Agerpres.

Filiala locală a Ministerului rus pentru Situații de Urgență precizează că 12 vagoane au luat foc, declanșând un incendiu de proporții, în timp ce din celelalte vagoane s-a deversat o cantitate importantă de substanță.

Potrivit Comitetului de anchetă rus, a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea normelor de siguranță și funcționare în transportul feroviar. (Agerpres)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 1 =