..." />

Un nou punct de trecere la frontiera dintre Ucraina și Rusia

La frontiera dintre Ucraina și Federația Rusă a fost dat în exploatare noul punct de trecere a frontierei Șebekino, care funcționează în regim de trafic internațional cu specific rutier. foto

Fluxul maxim care poate fi preluat de punctul vamal în 24 de ore este de 1000 de autovehicule: 750 de autoturisme, 200 de camioane și 50 de autocare. Acesta este dotat cu 10 benzi de intrare și tot atâtea pentru ieșire, dintre care câte două benzi sunt pentru camioane, câte una pentru autocare și șapte benzi pentru autoturisme.

Deschiderea noului punct de trecere a fost o prioritate a autorităților vamale din Rusia și Ucraina, deoarece era nevoie de o alternativă punctului Nehoteevka, care deseori nu făcea față fluxului de mașini.

Totodată, Șebekino ar putea deveni în câteva luni primul punct la care controlul va fi făcut concomitent de vameșii din cele două țări, în baza principiului „ghișeul unic”, pentru a facilita traficul rutier. Ucraina are deja experiența „ghișeului unic” la frontiera cu Polonia și Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 2 =