R..." />

Un nou acord pentru transporturi între Kazahstan și Austria

Republica Kazahstan și Austria au semnat un acord interguvernamental privind transportul rutier internațional, anunță serviciul de presă al Ministerului Transportului și Comunicațiilor de la Astana. foto

Dispozițiile documentului se referă la reglementarea transportului de mărfuri pe teritoriul celor două țări, precum și a transportului din/în terțe țări pe baza autorizațiilor.

Părțile au convenit să constituie o comisie mixtă, alcătuită din reprezentanții autorităților competente din cele două țări, care va elabora propuneri pentru dezvoltarea traficului de mărfuri și va discuta problemele de actualitate. Această comisie va fi responsabilă și de stabilirea numărului bilateral de autorizații de transport. 

Austria este unul din principalii parteneri comerciali ai Kazahstanului, deținând locul șapte după China, Italia, Olanda, Franța, Elveția și Ucraina. Pentru Austria, Kazahstanul este al treilea partener comercial din cadrul CSI.

În anul 2009, volumul transportului de marfuri între Kazahstan și Austria a constituit 3 000 tone. În anul 2010 transportul a ajuns la 4700 tone, iar în 2011 cifra schimbului comercial a fost de 8 000 tone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + fifteen =