Guvernul rus a pregătit..." />

Un milion de mașini dotate cu GLONASS

Guvernul rus a pregătit legislația necesară pentru punerea în aplicare a receptoarelor sistemului de navigaţie prin satelit GLONASS pe mijloacele de transport. După cum a fost anunțat, începând cu 1 ianuarie 2013 dotarea cu receptoare a vehiculelor ce transportă marfă periculoasă și pasageri va deveni obligatorie. Noile prevederi nu vizează autoturismele, însă de la 1 ianuarie 2014 sistemul va fi obligatoriu și pentru taxi-uri. Sistemul va monitoriza siguranța circulației prin intermediul receptoarelor fixate pe cele 1 milion de autovehicule. foto

Surse din Ministerul Transportului au declarat pentru publicația Vedomosti că insistă asupra lansării sistemului GLONASS la începutul anului viitor, pentru a reuși valorificarea acestuia în 3-4 ani și pentru a depăși performanțele sistemelor satelitare concurente (european-ul Galileo şi sistemul chinezesc Compass).

Următoarea etapă a de implementare a proiectului Glonass presupune asigurarea în anul 2014 a tuturor automobilelor cu echipamente de navigaţie, precum şi utilizarea sistemului de urgenţă GLONASS ERA, care va localiza prin satelit vehiculele implicate în accidente.

Statul intenţionează să extindă finanţarea sistemului GLONASS, cooptându-i pe investitorii privaţi pentru a beneficia de multe investiții, precum și pentru a grăbi comercializarea și promovarea sistemului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 17 =