Un camion din Sibiu cu 24 de imigranți, descoperit de poliția din Marea Britanie

Un camion înmatriculat în județul Sibiu, a fost oprit zilele trecute de poliția din Marea Britanie, iar la deschiderea ușilor acestuia au fost descoperiți în interior 24 de imigranți care trecuseră astfel fraudulos granița. Aceștia veneau din Belgia, iar camionul venea din Spania, informează Ora de Sibiu, cu referire la presa britanică. foto

Cei 21 de adulţi şi 3 copii care încercau să intre în Marea Britanie după atentatele de la Bruxelles erau cetăţeni proveniţi din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Vehiculul a fost descoperit de poliţişti la doar o zi după atacurile teroriste din capitala Belgiei. Imigranţii proveniţi din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord au fost opriţi în apropiere de localitatea Canterburry din Kent, iar autoritățile britanice au precizat că nu se știe în ce condiții au ajuns imigranţii în spatele camionului românesc.

Una dintre femei a leșinat și a fost dusă la spital, iar restul solicitanţilor de azil au fost reținuți sub suspiciunea de trecere frauduloasă a frontierei în Marea Britanie.

Poliţia britanică speculează că zeci de astfel de camioane cu imigranţi ilegali intră în ţară săptămânal şi doar o mică parte dintre ei sunt reţinuţi. Situaţia imigranţilor ilegali este din ce în ce mai gravă în Regatul Unit, unde în primele 3 luni ale anului, peste 30.000 de persoane au încercat să intre doar din Franţa şi Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve + sixteen =