Un autocar ticsit cu țigări din Turcia a fost reținut în România

Şoferii unui autocar care efectuează curse regulate între România şi Turcia au fost prinşi în flagrant de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă în timp ce încercau să introducă în ţară peste 43 000 de ţigări de contrabandă. foto

Ţigările au fost descoperite de poliţişti în timpul unui control şi erau ascunse în pereţii autocarului. Descoperirea frontieriştilor a pornit de la o informaţie, iar la 28 iunie a.c., la ora 00.10, poliţiştii Serviciului Teritorial Constanţa şi cei ai Grupului de Nave Mangalia au controlat autocarul în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche. 

În urma controlului, oamenii legii au găsit peste 43 000 de ţigări netimbrate, ascunse în locuri special amenajate, sub scara de acces de la mijlocul autocarului, după un panou mochetat, şi după panourile rezervoarelor. Luaţi la întrebări, cei doi şoferi turci ai autocarului ce aparţine societăţii de transport Ozlem au precizat că au achiziţionat ţigările din Istanbul şi că aveau de gând să le comercializeze pe piaţa neagră.

Întreaga cantitate de ţigări, evaluată la aproximativ 21 870 de lei, a fost confiscată de poliţiştii de frontieră, în timp ce autocarul a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin deţinere, transport şi comercializare a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă şi evaziune fiscală prin deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile supuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete”, a declarat Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =