Concernul “Ukravto” ..." />

“Ukravto” își reduce producția cu un sfert

Concernul “Ukravto” din Ucraina a decis să reducă volumul producției, anunțând că în acest an va fabrica cu 18-25% mai puține automobile față de estimările făcute inițial. Motivul de bază este introducerea taxei ecologice pentru mașinile de import în Federația Rusă. Cu toate acestea, experții subliniază că “Ukravto” întâmpină greutăți și pe piața locală, din cauza importatorilor de mașini străine. foto

Rusia este o piață mare și cea mai importantă pentru producătorii auto din Ucraina. Potrivit datelor statistice, în primele șase luni din acest an, Ucraina a exportat în Federația Rusă 13,9 mii de autovehicule în valoare de 108 milioane de dolari.

Cu toate acestea, după ce Rusia a introdus de la 1 septembrie taxa ecologică, mașinile ucrainene s-au scumpit cu 10-12%. Încadrându-se în segmentul de prețuri mici, automobilele produse în Ucraina devin mai puțin competitive față de cele rusești.

Totodată, piața auto din Ucraina este cucerită treptat de producătorii străini. Potrivit agenției Auto-Consulting, în perioada lunilor ianuarie – august 2012, vânzările ZAZ (mașini produse de “Ukravto”) s-au redus cu 12%, iar cota de piață la fel a scăzut. În același timp, concurenții principali cum ar fi Geely, Kia și Renault au avut un volum al vânzărilor mult mai mare.

Experții presupun că producătorii ucraineni își pierd poziția pentru că nu au modele noi în portofoliu. Mai mult, autovehiculele importate sunt procurate de ucraineni datorită raportului bun dintre calitate și preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + seventeen =