Un..." />

UE va prelungi cu încă șase luni sancțiunile impuse Rusiei

Uniunea Europeană a luat decizia de a prelungi sancțiunile impuse Federației Ruse încă pentru o jumătate de an, dar o schimbare a atitudinii în relațiile dintre Europa și Moscova este foarte aproape, informează publicația Financial Times, vineri, 10 iunie, cu referire la surse din Bruxelles. foto

Publicația subliniază că, UE este pregătită să ia această decizie, în pofida „semnalelor de atenuare a atitudinii față de Moscova din partea unor țări membre ale Uniunii”. Potrivit publicației, diplomații europeni sunt îngrijorați de apariția unui posibil conflict politic dintre unele țări ca Ungaria, Grecia și Italia și altele mai „reticente”, cum ar fi Polonia și Țările Baltice. Primele pledează pentru revizuirea sancțiunilor antirusești, iar celelalte insistă pe prelungirea sancțiunilor în relația cu Moscova.

Sursele Financial Times au explicat că cele mai „pașnice” țări din UE consideră oportună amânarea revizuirii sancțiunilor până la summitul din luna decembrie a acestui an. În același timp, unele țări au în vedere transmiterea unui semnal politic Rusiei, prin care să evidențieze că politica sancțiunilor a UE se apropie de un punct critic, notează ziarul.

Pe 8 iunie, Senatul francez a aprobat cu o majoritate covârșitoare o rezoluție care solicită scutirea treptată de sancțiuni împotriva Rusiei, în paralel cu punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk. Deși documentul este consultativ și nu impune autorităților franceze să ia măsuri concrete, administrația de la Kremlin a salutat acest pas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 7 =