Japonia și Un..." />

UE și Japonia negociază anularea taxelor vamale

Japonia și Uniunea Europeană au decis să înceapă negocierile pentru obținerea unui acord de comerț liber. Miza acestor discuții este creșterea cu minim 1% a comerțului dintre cele două zone. foto

Discuțiile vor începe oficial în aprilie, se arată într-o declarație comună a președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a președintelui Consiliului Europei, Herman Van Rompuy, și a prim-ministrului japonez, Shinzo Abe, notează Deutsche Welle.

Japonia este pe locul al șaptelea între principalele piețe de export pentru UE, totalizat bunuri în valoare de 69 miliarde de euro, în 2011. UE este a treia cea mai mare piață externă a Japoniei, cu o valoare de 52 miliarde de dolari.

Totuși, comerțul dintre cele două regiuni este afectat de o serie de tarife și restricții care, dacă sunt înlăturare, pot duce la o creștere economică de cel puțin un procent, consideră analizele făcute de Comisia Europeană.

Doar 3% din investițiile străine directe europene se îndreaptă către Japonia. Acesta este unul dintre motivele invocate de către negociatori pentru a întări relațiile comerciale și investiționale între cele doua regiuni… citește tot pe www.ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + one =