UE poate sista discuţiile cu Rusia privind acordurile economice şi acordarea de vize

Summitul UE, care se va reuni la Bruxelles pe 6 martie, va lua decizia sistării discuţiilor cu Rusia în legătură cu acordurile economice şi acordarea de vize dacă până la acestă dată nu va lua măsuri pentru stoparea escaladării situaţiei din Ucraina, a avertizat ministrul de externe al Franţei, Laurent Fabius. foto

Şeful diplomaţiei franceze a comunicat că luni, la reuniunea miniştrilor de externe din UE, s-a pus problema sistării discuţiilor cu Rusia referitoare la acorduri economice şi acordarea de vize. „Ne pronunţăm totodată pentru începerea dialogului. Asta înseamnă necesitatea ca ruşii să accepte un asemenea dialog”, a remarcat Fabius, citat de agenția Interfax. 

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe, Catherine Ashton, a declarat luni că, în cazul în care situaţia din Ucraina nu se va detensiona, UE va lua o decizie în legătură cu consecinţele pe care acest lucru le poate avea pentru relaţiile dintre UE şi Rusia. „Am discutat despre posibilitatea sistării discuţiilor bilaterale pe tema vizelor şi vom avea în vedere impunerea unor măsuri restrictive”, a afirmat Ashton la conferinţa de presă ţinută după şedinţa Consiliului UE pentru afaceri externe de la Bruxelles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + sixteen =