UE a bl..." />

UE amână din nou votul asupra reducerii emisiilor CO2

UE a blocat din nou, prin Comisia Europeană, luarea unei decizii asupra nivelului mediu al emisiilor de CO2, care va trebui atins de fiecare producător în parte până în 2020. Germania, care s-a opus de la început noului prag de 95 g/km a fost susţinută de Marea Britanie, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia. foto

Ţinta de 95 g/km, media emisiilor CO2 care ar trebui atinsă de flota de vehicule a fiecărui producător în parte până în 2020, este tot mai departe în urma amânării de vineri.

Aceasta este a treia oară când Germania reuşeşte, în urma unui lobby intens pe această problemă, să amâne luarea unei decizii.

Înţelegerea iniţială, asupra căreia s-a convenit între statele europene, în luna iunie, prevedea reducerea pragului emisiilor CO2 de la 130 g/km, la 95 g/km, ceea ce ar însemna ca, din 2020, consumul mediu al întregii flote a unui producător să se situeze la 4 L/100 km.

Acest lucru ar obliga producătorii auto să lanseze maşini cu un consum situat în jurul acestei valori. Cancelarul german Angela Merkel s-a opus de la bun început acestei idei, în campania sa de lobby ea propunând un compromis.

Liderul german a venit cu propunerea ca din 2020 pragul de 95 g/km să se aplice doar pentru 80% din flota unui producător, urmând ca restul de 20% dintre vehicule să se conformeze până în 2024, cu câte 5 procente anual… citește tot pe www.romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + eleven =