Ucraina va interzice..." />

Ucraina va interzice exporturile de grâu

Ucraina va interzice exporturile de grâu, începând de la mijlocul lunii noiembrie, aceasta fiind prima restricţionare a comerţului de către un producător important după ce preţurile materiilor prime pentru industria alimentară au crescut puternic în această vară, potrivit „Financial Times”. foto

Decizia Ucrainei va alimenta temerile privind o repetare a valului de restricţii la export responsabil de exacerbarea crizei alimentare din 2007, care a declanşat revolte din ţări printre care Egipt şi Senegal. În 2010, Rusia şi Ucraina au impus restricţii la exporturi, declanşând o creştere puternică a preţurilor cerealelor, care a fost una dintre cauzele Primăverii Arabe. 

Ucraina a informat vineri traderii cu privire la interdicţie. Chiar dacă guvernul ucrainean a prezentat decizia ca rezultat al unui acord cu industria, traderii au afirmat că este de fapt o interdicţie.

„Vor fi oprite exporturile începând cu 15 noiembrie”, a declarat Jorge Zukoski, preşedinte al Camerei de Comerţ Americane din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − 14 =