Ucraina va consulta UE cum să răspundă la restricțiile de tranzit din Rusia

Ucraina va avea consultări cu Uniunea Europeană în privința unor eventuale măsuri de răspuns la decizia Federației Ruse de a interzice tranzitul de mărfuri din Ucraina pe teritoriul său, a anunțat Ministerul Economiei de la Kiev.

„Întrucât unele măsuri de răspuns în privința impunerii restricțiilor pentru tranzitul din Rusia ar putea afecta, în primul rând, partenerii noștri europeni, ar trebui să evaluăm împreună cu UE toate riscurile”, a declarat secretarul de Stat din Ministerul Economiei, Natalia Mikoliskaia.

În același timp, Mikoliskaia a precizat că Ucraina va avea o reacție la embargoul Rusiei în privința produselor alimentare. „Noi vom apela la OMC”, a precizat ea.

De la 1 ianuarie, Rusia s-a răzbunat pe Ucraina din cauza intrării în vigoare a Acordului de liber schimb dintre Ucraina și UE, care, potrivit Kremlinului, afectează economia rusă. Federația Rusă, Ucraina și UE au avut o perioadă îndelungată de timp consultări trilaterale în acest sens, dar acestea nu au avut niciun rezultat. Ca urmare, Rusia a renunțat la regimul de liber schimb cu Ucraina de la 1 ianuarie 2016 și a impus un embargo pentru produsele alimentare din țara vecină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + 14 =