Recent,..." />

Ucraina: taxa pentru reciclare va duce la noi scumpiri

Recent, Ucraina a propus introducerea taxei de reciclare. Ministerul Ecologiei și Resurselor Naturale de la Kiev precizează că acest nou impozit nu îi vizează pe cetățenii de rând, ci pe operatorii economici, inclusiv pe importatorii auto. Presa ucraineană a criticat inițiativa, motivând că în acest caz dealerii vor majora prețul la mașini. În consecință, consumatorii finali vor fi cei care vor plăti mai mult. foto

Presa vehiculează taxa de 0,7 grivne (0,3 RON) pentru un centimetru cub din cilindrea motorului auto. În cazul în care această taxă va fi adoptată de Guvern, valoarea acesteia, pentru cele mai răspândite automobile din Ucraina care au un volum al motorului de 1000-2200 de centimetri cubi, va constitui între 700 și 1540 de griveni (300-670 RON).

Nici producătorii și importatorii de automobile nu sunt de acord cu inițiativa. „Povara fiscală asupra noastra nu stimulează dezvoltarea industriei de automobile. Dacă va mai fi introdusă o altă taxă suplimentară, va fi un adevărat dezastru”, avertizează directorul de marketing din cadrul companiei „Ukravtoprom”, Ghenadii Ovsiannikov.

„Presiunea statului asupra producătorilor auto va fi resimțită de uzine, dar și de către consumatori”, a declarat preşedintele uzinei auto din orașul Zaporojie, Nikolai Evdokimenko. De aceeași părere este și directorul general „Auto International” (importator oficial Mazda şi Suzuki), Evghenii Dunin care menționează că: „În Ucraina puterea de cumpărare este redusă, iar noile taxe vor fi suportate, în primul rând, de consumatori. Mai degrabă este vorba despre o modalitate de suplimentare a bugetului de stat din contul industriei auto”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =