S..." />

Ucraina și Turcia vor să dezvolte împreună proiectul „Viking”

Societatea căilor ferate din Ucraina „Ukrzaliznytsia” și operatorul național de cale ferată din Turcia (TCDD) au semnat un memorandum privind dezvoltarea proiectului de servicii de transport feroviar containerizat „Viking” pe ruta Marea Baltică – Marea Neagră. foto

Potrivit portalului RZD-Partner, semnarea memorandumului a avut loc în timpul întrevederii conducerii celor două instituții, care a avut loc la Ankara.

Întâlnirea a fost dedicată discuțiilor despre proiectele naționale de căi ferate naționale, în contextul cooperării bilaterale.

Partea turcă a subliniat interesul TCDD față de potențialul de transport între Marea Baltică și Marea Neagră, iar ucrainenii au confirmat importanța cooperării dintre Ucraina și Turcia în domeniul transportului feroviar, inclusiv pe segmentul de transport combinat.

Memorandumul semnat prevede crearea unui coridor de transport la Marea Neagră, folosind serviciile trenurilor de transport combinat „Viking”.

Printre prevederile cheie ale documentului se enumeră obligația părților de a atragere traficul de mărfuri pentru a fi încărcat pe trenurile „Viking”; definirea zonelor de extindere a traseului „Viking”, prin introducerea brațului de transport maritim; coordonarea eforturilor pentru a atrage alte țări terțe în calitate de participanți la proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =