Ucraina și România au în vedere deschiderea liniei de feribot Orlovka – Isaccea

Ucraina și România au în vedere construirea liniei de feribot Orlovka – Isaccea peste Dunăre. Potrivit ziarului „News Odesa”, care îl citează pe Consulul General al României de la Odesa, Emil Rapcea, cele două state intenționează să deschidă și un punct internațional de trecere a frontierei în această regiune. foto

Odată cu realizarea acestui proiect de infrastructură, accesul camioanelor și autocarelor din Ucraina în țările Uniunea Europeană se va reduce cu aproximativ 220 km, pentru că acestea nu vor mai trece prin Republica Moldova. Astfel, traficul de mărfuri ce trecea prin vămile din Republica Moldova va fi îmbarcat pe bac-uri şi trecut peste Dunăre, ajungând mai uşor spre portul Constanţa sau pe alte rute comerciale europene. 

Consulul român a mai subliniat că realizarea acestui proiect va duce la dezvoltarea raionului Reni din regiunea Odesa și a orașului românesc Isaccea.

Conectarea oraşului Isaccea de localitatea ucraineană Orlovka – riverane Dunării – printr-o linie de trecere cu bacul este un deziderat mai vechi al autorităţilor locale din regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + two =