Con..." />

Ucraina renunţă la construcţia terminalului LNG din Odesa

Construcţia terminalului ce urma să asigure importul a 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, şi astfel să diversifice aprovizionarea Ucrainei cu metan devine tot mai problematică. foto

Întreprinderea de stat din Ucraina ce urma să deruleze proiectul de construcţie a Terminalului LNG la Odesa a anulat două licitaţii de atragere a unor credite pentru efectuarea lucrărilor de proiectare şi a etapei primare a acestui proiect, anunţă cotidianul Kommersant, ediţia din Ucraina.

Potrivit publicației, motivul ar speranţele că în scurt timp Ucraina ar putea negocia cu Gazprom un contract de import la preţuri mai mici a gazelor.

Anterior experţi din Ucraina au susţinut că gigantul rus al gazelor este cel mai interesat în eşecul proiectelor de diversificare a asigurării cu gaze a Ucrainei şi nu se excludea faptul că acesta să fi aplicat anumite scheme murdare pentru a compromite lansarea construcţiei unui terminal LNG la Odesa.

Terminalul urma să asigure importul a 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, şi astfel să diversifice aprovizionarea Ucrainei cu metanl. Conform proiectului, cota statului ucrainean în construirea şi întreţinerea terminalului va fi de 25% plus o acţiune, iar celelalte 75% le reveneau unor companii private. Costul estimat al proiectului este de circa 846 milioane de euro…. citește tot pe www.adevarul.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =