Guvernul de ..." />

Ucraina nu va avea în curând autostrăzi cu plată

Guvernul de la Kiev nu prevede construcția autostrăzilor cu plată, a declarat Ministrul Infrastructurii din Ucraina, Boris Kolesnikov, în cadrul unui interviu pentru publicația Kommersant. foto

„Consider că ucrainenii nu sunt încă pregătiți să plătească pentru șofatul pe autostrăzi. Atunci când salariul mediu pe economie va fi de 1000 de dolari pe lună, vom putea vorbi despre asta, iar când salariul va ajunge la 1 500 de dolari, vom putea lua astfel de decizii”, a menționat ministrul.

Kolesnikov s-a referit și la construcția unei autostrăzi care va traversa teritoriul Ucrainei de la vest la est – de la punctul de trecere a frontierei Krakoveț (regiunea Lvov) până la Uspenka (regiunea Donețk). „Este vorba despre o autostradă care va putea fi traversată în 14 ore. Porțiunea cea mai importantă va fi cea de peste râul Nipru Kiev-Kanev-Cerkasy-Dneprodzerjinsk-Dnepropetrovsk-Donețk”, a declarat ministrul Infrastructurii. Potrivit lui, proiectul ar putea fi realizat în 3-4 ani în cazul în care va beneficia de o finanțare stabilă.

„Inginerii britanici și germani cu care ne consultăm, menționează că nu putem construi deasupra drumului vechi altul nou. Nu vom obține nici calitate, nici preț optim. De aceea va fi construită o autostradă absolut nouă. Dacă în acest an vom finaliza proiectarea traseului, anul viitor vom începe lucrările de construcție”, a precizat Kolesnikov.

Anterior, oficialul a declarat că în următorii 10 ani în Ucraina vor fi construite 5-6 autostrăzi moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × five =