Ucraina introduce controalele biometrice la frontieră pentru toți cetățenii străini

Începând cu 1 ianuarie 2018, Ucraina va introduce controale biometrice pentru toți cetățenii străni, care vor călători în țara vecină. foto

Potrivit agenției de știri UNIAN, decizia a fost luată de către Consiliul Național de Securitate și Apărare de la Kiev, reunit pe 10 iulie. Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat că Serviciul de Grăniceri din Ucraina are la dispoziție o jumătate de an pentru dotarea punctelor de trecere a frontierei cu echipamentele necesare în acest sens. Mai mult, Poroșenko a făcut apel la înțelegere din partea societății, „luând în considerare situația dificilă din țară”.

Totodată, autoritățile ucrainene au precizat că noul control nu va presupune necesitatea deținerii unui pașaport biometric, deoarece echipamentele de control vor permite scanarea amprentelor și a retinei în punctele de trecere a frontierei.

În același timp, de la începutul anului 2018 cetățenii Federației Ruse,  înainte de a vizita Ucraina, vor fi obligaţi să obţină o înregistrare preliminară de la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei. Potrivit deciziei Consiliului Național de Apărare și Securitate al Ucrainei, toţi cetăţenii ruşi care locuiesc deja în Ucraina vor fi nevoiţi să obţină o înregistrare obligatorie, adică să informeze autorităţile locale despre locurile lor de şedere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 6 =