U..." />

Ucraina înăsprește cerințele pentru transportatorii rutieri

Ucraina intenționează să înăsprească cerințele pentru transportatorii de persoane și mărfuri, prin adoptarea noii legi privind transporturile rutiere până la sfârșitul acestei veri. foto

Normele existente în domeniul transportului rutier vor fi completate cu cele europene. Este vorba de intensificarea măsurilor de securitate rutieră, astfel încât toate autocarele, cu excepția celor urbane, vor trebui să fie dotate cu centura de siguranță pentru șoferi și pasageri.

Proiectul noii legi, care a fost elaborat deja de Ministerul Infrastructurii, prevede, de asemenea, utilizarea cauciucurilor speciale pe timp de iarnă.

Camioanele cu greutatea mai mare de 3,5 tone, autocarele și autobuzele școlare vor trebui să fie dotate cu limitator de viteză. Datorită acestor dispozitive, viteza maximă a vehiculelor care transportă marfă va trebui să depășească 90 km/h, autocarele – 100 km/h, iar autobuzele școlare – 70 km/oră. Restricțiile nu vizează camioanele cu viteza economică de 90 km/h și autovehiculele cu 100km/h.

Proiectul de lege prevede și introducerea obligatorie a tahografelor pentru transportatorii care operează pe cursele neregulate și regulate pentru pasageri pe distanțe de peste 50 km și pentru camioanele care transportă bunuri de peste 3 tone și mărfuri periculoase. Lipsa tahografului sau dezactivarea acestuia va fi amendată de 850 de grivne, iar lipsa centurii de siguranță și a limitatorului de viteză cu 1700 de grivne.

Asociația Ucraineană a Transportatorilor Rutieri (VAAP) nu este de acord cu unele prevederi. „Transportatorii de mărfuri sunt împotriva tahografelor și a limitatorului de viteză, pentru că ei s-au deprins să mărească viteza pe șosele. De viteză depinde livrarea mărfurilor și, desigur, numărul de curse”, a subliniat vicepreședintele VAAP, Vladimir Vakulenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − six =