Ucraina extins lista produselor alimentare, interzise importului din Federația Rusă

Guvernul de la Kiev a adoptat pe 20 ianuarie 2016 extinderea cu peste 70 de bunuri a listei de produse de provenienţă rusă, interzise importului pe teritoriul Ucrainei, informează agenția de știri UNIAN. foto

„Guvernul a extins lista produselor alimentare rusești, interzise importului. Sunt peste 70 de poziții tarifare, printre care: ceapa, sosuri, pește, unele produse de cofetărie”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Natalia Mykolska.

Decizia va intra în vigoare peste 10 zile și va fi în vigoare până pe 5 august 2016.

Totodată, Ucraina a anunțat oficial că a demarat procedura de contestare a embargoului alimentar din Federația Rusă la Organizația Mondială a Comerțului (OMC).

Amintim că, de la 1 ianuarie 2016, Rusia a impus un embargo alimentar asupra produselor ucrainene și a blocat tranzitul mărfurilor din Ucraina pe teritoriul său. Embargoul ucrainean asupra produselor ruseşti, introdus de pe 10 ianuarie, viza iniţial carnea, peştele, brânza, cafeaua, ţigările, alcoolul, ceaiul, dulciurile, dar şi cosmeticele şi echipamentele pentru căi ferate şi locomotive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =