Noul ministru uc..." />

Ucraina este cea mai coruptă ţară din Europa

Noul ministru ucrainean al dezvoltării economice şi comerţului, Aivaras Abromavičius, a declarat într-un interviu pentru AFP că Ucraina este cea mai coruptă ţară din Europa. foto

Totodată, ministrul a subliniat că guvernul nou format intenţionează să se ocupe de această problemă, în special cu sprijinul Uniunii Europene şi al altor parteneri internaţionali. „Dacă nu sunt implementate reformele, care ne pot consolida economia, va fi în joc suveranitatea ţării” – a mai remarcat demnitarul. În opinia lui Abromavičius, o altă problemă a Ucrainei şi a ministerului pe care îl conduce este „birocraţia excesivă”, care facilitează corupţia.

Afirmația ministrului de la Kiev sunt confirmate și de un raport al Transparency International, făcut public la începutul lunii decembrie.  Astfel, potrivit indicelui de percepţie a corupţiei întocmit de Transparency International pentru anul 2014,  Ucraina a fost declarată drept cel mai corupt stat din Europa.

„Ucraina rămâne în continuare în clubul celor mai corupte state”, era concluzia raportului. Din cele 100 de puncte posibile de acumulat care arată absena corupţiei, Ucraina acumulat doar 26, situându-se pe poziţia 142-a dintr-un total de 175 de poziţii. După nivelul de corupţie, Ucraina s-a situat pe aceaeaşi poziţie cu Uganda şi Insulele Comore.

„În pofida ‘schimbării faţadei’, Ucraina continuă să bată pasul pe loc. Legile adoptate recent nu au dat, deocamdat, rezultate palpabile, în lupta împotriva flagelului corupţie”, se mai arăta în raportul Transparency International.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − three =