<..." />

Ucraina blochează tranzitul de produse alimentare în Transnistria

Ucraina va admite tranzitul mărfurilor în regiunea separatistă transnistreană doar dacă acestea sunt autorizate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) de la Chișinău. foto

Astfel, potrivit Serviciului de Stat pentru Siguranța Produselor Alimentare și Protecția Consumatorilor de la Kiev, decizia a intrat în vigoare pe data de 20 mai, în conformitate cu un ordin emis de inspectorul pentru medicină veterinară din Ucraina, informează Radio Chișinău, cu referire la presa ucraineană.

Autoritățile ucrainene subliniază că această decizie corespunde Acordului de colaborare în domeniul veterinar din CSI, conform cărui pentru importul și tranzitul mărfurilor alimentare este necesară atât autorizarea părții pe teritoriul căreia urmează să ajungă marfa, cât și cea a părții pe teritoriul căreia aceasta este tranzitată.

„Deoarece efectele acestui acord nu sunt valabile în raport cu nerecunoscuta republică moldovenească nistreană, inspectorul de stat pentru medicină veterinară a luat această decizie, pentru a asigura executarea lui”, precizează sursa citată.

Directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, a confirmat că tranzitul prin Ucraina a produselor care sunt supuse controlului veterinar, adică al produselor alimentare, a animalelor vii, precum și a altor produse din sectorul zootehnic, către raioanele de est ale Republicii Moldova va fi posibil doar dacă vă fi coordonat în prealabil cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor de la Chișinău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =