Ucraina ar putea convinge Rusia să renunțe la taxa de reciclare pentru mașini

Ucraina vrea să convingă Rusia să renunțe la taxa de reciclare pentru mașinile de import, introdusă de la 1 septembrie 2012. Propunerea va fi făcută la summit-ul prim-miniștrilor din țările Comunității Statelor Independente (CSI), care va avea loc la Ialta pe 28 septembrie 2012. foto

„Ne dorim ca la 28 septembrie să elaborăm o declarație prin care vom putea exporta mașini fără a achita taxa de reciclare și să ne bucurăm de progres în acest tip de comerț”, a declarat ministrul Economiei și Comerțului din Ucraina, Petr Poroșenko la întrevederea cu reprezentantul Comisiei economice euroasiatice, Viktor Hristenko. 

Ministrul ucrainean estimează că, în cazul unei înțelegeri, primele livrări de mașini din Ucraina ar putea fi făcute în luna decembrie din acest an. „Dacă va fi voință politică, vom putea găsi o soluție pentru producătorii auto din ambele țări”, a mai subliniat Poroșenko.

De la 1 septembrie 2012, în Federația Rusă a intrat în vigoare legea care prevede o taxă de reciclare pentru mașini, în valoare de 30%. Autoritățile ruse au motivat decizia prin protecția industriei auto autohtone. Această taxă o plătesc atât cei care importă mașini în Rusia, cât și cei care produc autovehicule pe teritoriul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × four =