Ucraina a permis importul de alcool și tutun prin Transnistria

Guvernul Ucrainei a aprobat lista actualizată a punctelor de control de la frontieră pe unde este permis importul de spirt, băuturi alcoolice şi produse din tutun. Lista actualizată a punctelor de control de la frontieră pentru importul acestor produse cu transportul auto, a fost completată în special cu punctele de trecere de la hotarul cu Republica Moldova – Kuciurgan şi Platonovo. Acestea se află pe segmentul transnistrean al frontierei şi nu sunt controlate de către autoritățile de la Chișinău. foto

Pentru transportarea acestor produse cu trenul a fost adăugat punctul de trecere Kuciurgan, dar au fost excluse Mamaliga, Chelmenţi şi Sokireanî. În total, producţia de alcool şi de tutun poate fi importată în Ucraina din Moldova cu transportul auto, prin intermediul a şase puncte de control: Mamaliga, Moghilev-Podolsk, Reni, Starocazacie, Kuciurgan şi Platonovo. 

Punctele de trecere a frontierei unde aceste produse pot fi transportate cu trenul sunt de două ori mai puţine: Moghilev-Podolsk, Reni şi Kuciurgan.

Hotarul moldo-ucrainean constituie 1222 km, inclusiv 452 km – segmentul transnistrean al frontierei, care nu este controlat de Republica Moldova. Misiunea de Asistenţă la Frontieră EUBAM nu o singură dată a atras atenţie asupra faptului că acest segment de frontieră este cel mai des utilizat pentru transportarea mărfurilor de contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + twenty =