Ucraina a interzis transportul de mărfuri divizibile cu greutate mai mare de 40 tone

Cabinetul de miniștri din Ucraina a interzis transporturile rutiere de mărfuri divizibile ce depășesc 40 de tone, anunță serviciul de presă al executivului de la Kiev. Măsura a intrat în vigoare pe 4 noiembrie 2015. foto

„A fost publicată hotărârea Guvernului Ucrainei №869 din 21 octombrie 2015 privind interdicția circulației mijloacelor de transport cu greutatea maximă admisă de peste 40 de tone sau cu peste 11 tone pe osie (pentru transportul de containere de peste 46 tone) care transportă mărfuri divizibile pe drumurile publice”, se arată în comunicatul citat.

Hotărârea mai prevede impunerea de restricții privind circulația pe drumurile publice de importanță locală pentru camioanele cu masa maximă admisă de peste 24 de tone (sau cu peste 7 tone pe osie).

În viitorul apropiat, compania națională de drumuri din Ucraina „Ukravtodor” și direcțiile regionale pentru gestionarea drumurilor vor publica informația privind noile restricții pe paginile oficiale ale instituțiilor și vor monta indicatoarele rutiere respective.

„Vom avea reguli dure, vom majora amenzile, iar controlul greutății se va intensifica. Construim o rețea de 200 de puncte de control automat al greutății „din mers”, cu cântare dinamice. Din 2016 în Ucraina va funcționa o nouă autoritate de control în trafic „UkrtransBezbeka”, care va utiliza mijloace moderne pentru înregistrarea video și controlul automat al greutății, pentru a asigura respectarea normelor de tonaj”, a subliniat Roman Hmil, directorul departamentului transport rutier din cadrul Ministerului Infrastructurii din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 1 =