Turcia, aproape de UE pentru perfectarea unui acord în privința vizelor

Turcia și Uniunea Europeană par a fi pe punctul de a face un progres în materie de vize, acord care ar putea acorda turcilor dreptul de a călători liber în UE în schimbul acordului de readmisie a migranților. foto 

Acest indiciu a fost dat de Comisarul UE pentru extindere, Stefan Füle, prin intermediul contului său de Twitter pe 9 iulie. În timp ce a fost la Istanbul, în drum spre Tbilisi, Fule a scris pe Twitter următoarele: „În Istanbul, în drum spre Georgia. Sper să fiu din nou aici în curând pentru lansarea dialogului privind vizele și acordului de readmisie”. 

Cu câteva zile înainte de declarația lui Füle, ministrul turc pentru Afaceri Europene, Egemen Bağıș, a semnalat de asemenea către comisarul pentru afaceri interne al UE, Cecilia Malstrom: „este de așteptat să se faca o vizită în Turcia, foarte curând dupa aproape un an de negocieri, care ar începe un proces de liberalizare a vizelor”.

„Finalizarea dialogului pe tema vizelor este chiar mai importantă decât deschiderea unui capitol de negociere”, a subliniat Egemen Bağıș într-un interviu pentru postul de televiziune NTV, pe 6 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + four =