Primul ..." />

Turcia a dat în folosinţă o nouă linie de mare viteză

Primul ministru al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a inaugurat a treia linie de mare viteză a ţării. „Transportul feroviar înseamnă civilizaţie. Acest lucru arată progresul înregistrat de Turcia”, a declarat Erdogan în cadrul ceremoniei de deschidere a liniei de mare viteză ce leagă oraşele Eskisehir şi Konya. Noua linie formează o reţea a liniilor de mare viteză între cele trei mari oraşe: Ankara, Eskisehir şi Konya. foto

„Am reuşit să construim 137 km de linie pe an, în perioada 2004 – 2012, iar totalul reţelei construite este de 1.094 km de linie. Vom realiza şi linia care asigură legătura între Beijing, Londra cu proiectele Marmaray şi Baku-Tbilisi-Kars”, a precizat premierul. 

Serviciile de transport de mare viteză din Turcia au fost demarate în martie 2009, pe ruta Ankara – Eskisehir. Pe această linie au circulat 7,3 milioane de pasageri ceea ce a determinat reducerea traficului rutier (pe aceată rută) de la 55% la 10%, în timp ce utilizarea serviciilor ferate a crescut de la 8% la 72%. Pe linia Ankara – Konya, serviciile de transport au început din 2011, înregistrându-se peste 2 milioane de călătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =