Trei mari constructori, interesați să preia execuția Autostrăzii Transilvania

Negocierile cu firma americană Bechtel pentru încetarea contractului de construire a Autostrăzii Transilvania se vor finaliza până pe 30 aprilie, a anunțat Dan Șova, ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, alți trei investitori fiind interesați să preia proiectul. foto

„Vom termina acest contract, vom negocia și finalmente se va lua o decizie. Vă dați seama că eu nu voi acționa de capul meu. Am termen cu ei. Până pe 30 aprilie trebuie încheiate negocierile, după care concluziile fiecărei părți vor fi prezentate Guvernului și Guvernul va decide cum procedăm”, a spus ministrul, pentru Agerpres. 

Acesta nu a exclus o înțelegere amiabilă cu americanii de la Bechtel.

„Eu cred că – și pot să vă spun după 15 ani de avocatură în care am făcut consultanță și negociere – eu spun că ajung cu dânșii la o concluzie. Nu este o artă a negocierii, nu există nicio tehnică. Exista doar bun simț și onestitate în treaba asta. Trebuie să te uiți cu atenție, a venit consultantul, spune ce este acolo în mod real…Noi pregătim acum ca să licităm – pentru ca să nu lăsăm în nelucrare în 30 aprilie, când ei vor părăsi șantierul – vom avea o firmă de pază, pentru ca vor fi foarte multe materiale de construcții, și o firma care sa asigure conservarea lucrarilor – sa nu creasca buruieni pe autostrada, vom face licitație pentru asta și vom asigura conservarea și paza până când vom găsi un nou constructor. Pot să vă spun cu rezerva confidentialității că sunt vreo trei constructori foarte mari din lume interesați să facă Autostrada Transilvania”, a explicat Dan Șova.

Ministrul a subliniat că există posibilitatea ca partea existentă din Autostrada Transilvania să fie legată de Coridorul IV prin tronsonul Sebeș – Turda, care poate fi finanțat cu bani europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + nine =