Ordinea de zi a ședinței Gu..." />

Transporturile pe masa Guvernului

Ordinea de zi a ședinței Guvernului de la ora 12.00 conține mai multe acte normative din domeniul Transporturilor, care urmează să fie dezbătute și adoptate de miniștri. foto

Este vorba despre Proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă și Proiectul de lege privind aprobarea participării României la Forumul Global privind transparenţa şi schimbul de informaţii în scopuri fiscal.

Un alt proiect de lege care se referă la modificarea și completarea Ordonanţei Guvernului nr.11/2003 privind gospodărirea în siguranţă a deşeurilor radioactive, precum şia Legii nr.111/1996 privind desfăşurarea în siguranţă, reglementarea, autorizarea şi controlul activităților nucleare.

La capitolul „Ordonanță de urgență”, se regăsește proiectul noului Cod rutier. Printre prevederile cele mai importante se numără amenda maximă pentru şoferii care comit abateri – de 9.600 de lei – şi perioada maximă în care vor avea permisul suspendat, care se ridică la doi ani. Administratorii de drumuri care nu îşi îndeplinesc atribuţiile vor fi amendaţi cu 16.000 de lei. 

Un șir de proiecte de hotărâri vizează lucrări de consolidare a drumurilor din județele Vâlcea, Mureș, Hunedoara și Gorj.

O altă chestiune pe ordinea de zi este adoptarea unui memorandum privind negocierea şi semnarea Acordului cadru de Parteneriat între Ministerul Afacerilor Interne din România şi Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene – FRONTEX.

Vă vom ține la curent cu evoluția acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =