..." />

Transportul rutier de mărfuri dintre Rusia și Turcia a fost stopat

Guvernele de la Moscova și Ankara nu au făcut schimb de autorizații pentru anul 2016, iar termenul de valabilitate al autorizațiilor emise în 2015 a expirat pe 1 februarie 2016. Prin urmare, transportatorii rutieri de mărfuri turci și ruși nu mai pot efectua curse dintre cele două țări, informează agenția RBK. foto

„Până în acest moment, partea turcă nu a stabilit volumul contingentului de autorizații pentru anul 2016. Ministerul Transporturilor din Rusia depune eforturi pentru soluționarea problemei, informând partea turcă despre propunerea privind schimbul de autorizații”, se arată într-un comunicat al Asociației transportatorilor din Rusia (ASMAP).

La începutul lunii decembrie din anul trecut, ministrul rus al Transporturilor, Maksim Sokolov, a declarat că Rusia va reduce de patru ori cota de autorizații pentru transporturile din Turcia spre Rusia. „Această decizie nu vizează deocamdată tranzitul rutier de mărfuri. Volumul mărfurilor livrate în Rusia din Turcia va fi redus, dar vor fi și alte mărfuri, pe care le vor putea transporta operatorii noștri. Va avea loc înlocuirea produselor importate din Turcia”, a spus ministrul.

În ultimele zile, relațiile ruso-turce au devenit și mai tensionate, după ce ministerul de Externe de la Ankara a acuzat forțele aeriene din Rusia de o nouă violare a spațiului aerian de către un avion militar Su-34. Turcia a avertizat că „astfel de incidente pot avea consecințe grave, de care Federația Rusă va fi responsabilă”. Moscova a respins acuzațiile, catalogându-le drept „propagandă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − twelve =