G..." />

Transportul mărfurilor periculoase în vizorul Dumei de Stat

Guvernul Federației Ruse a transmis Dumei de Stat proiectul de lege care îi va obliga pe toți transportatorii de mărfuri periculoase să își doteze autovehiculele cu sistemul de navigație prin satelit GLONASS. foto

Proiectul de lege propune includerea vehiculelor care transportă încărcături periculoase, grele sau care necesită un permis special în lista mijloacelor de transport care sunt obligate să fie dotate cu sistemele GLONASS sau GLONASS/ GPS. Aceste modificări urmează să fie introduse în Legea privind activitatea de navigaţie, precum şi în Codul administrativ.

Anterior, prim-ministrul Dmitri Medvedev a declarat că guvernul intenţionează să introducă de la 1 iulie 2013 sancţiuni pentru nerespectarea cerinţelor de monitorizare a transportului de pasageri și mărfuri periculoase și grele prin intermediul sistemului GLONASS.

De la 1 ianuarie 2013 transportul de călători (cu excepţia autoturismelor) şi camioanele care transportă mărfuri periculoase vor trebui să fie dotate cu sistemul GLONASS/ GPS. În prima fază se prevede dotarea cu acest sistem a aproximativ 900 000 de autobuze, 11 000 de troleibuze și 10 000 de tramvaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × five =