Transportatorii vor avea o întâlnire cu premierul Dacian Cioloş pe subiectul scumpirii RCA

Tarifele RCA pentru transportatorii rutieri au crescut chiar şi de patru ori comparativ cu anul trecut. Acesta este motivul pentru care ei vor să se întâlnească astăzi la Guvern cu premierul Dacian Cioloş şi cu vicepremierul Costin Borc, informează Digi24. foto

Patronatele din transporturile rutiere acuză ASF că a dezinformat opinia publică prin raportul publicat referitor la tarifele RCA. ASF susţine că în iunie 2016 creşterea medie a RCA faţă de iunie 2015 a fost de 52,7%, în marja plafonului de 50% convenit prin protocolul încheiat în decembrie 2015 cu transportatorii.

Transportatorii susţin însă că aceste cifre nu reflectă realitatea şi că platesc și de patru ori mai mult ca anul trecut.

Transportatorii sunt nemulţumiţi şi de faptul că preţul RCA nu reflectă nivelul scăzut al daunelor şi susţin că marjele de profit ale asiguratorilor sunt foarte mari.

Patronatele din transporturile rutiere au ameninţat în mai multe rânduri că vor declanşa un protest la nivel naţional, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule comerciale.

După întâlnirea de la 15:30 cu Dacian Cioloş, Costin Borc şi Vasile Dîncu vor urma declaraţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen + twenty =