Co..." />

Transportatorii lituanieni nu vor să renunțe la piața rusă

Companiile de transport din Lituania nu vor să renunțe la piața rusă, care este foarte riscantă și imprevizibilă, dar, totodată, și foarte profitabilă, a declarat președintele asociației transportatorilor mici și mijlocii din Lituania, Mečislovas Atroškevičius, citat de presa rusă. foto

„Companiile de transport din Lituania lucrează de foarte mult timp cu parteneri din est. Posibilitățile de a concura cu companii din Europa de Vest sunt foarte mici, iar pentru ieșirea pe piața chineză ne lipsesc acordurile interguvernamentale și logistica necesară”, a spus președintele asociației lituaniene.

La sfârșitul lunii noiembrie, Lituania a acuzat Rusia că blochează la frontieră vehiculele lituaniene, după ce președintele lituanian, Dalia Grybauskaite, a catalogat Rusia drept „stat terorist” din cauza rolului pe care-l joacă în Ucraina. Potrivit Asociaţiei lituaniene a transportatorilor rutieri, Rusia a întrerupt operaţiunile vamale pentru camioanele lituaniene, care rămân blocate la frontieră şi în posturile vamale de pe teritoriul rus.

Transportorii lituanieni au fost deja afectaţi de un embargo asupra produselor europene impus de Rusia ca răspuns la sancţiuni UE. Referindu-se la aceste circumstanţe, Banca centrală lituaniană a redus recent previziunile cu privire la creşterea economică din 2014 de la 3,3 la 2,9%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − one =