Transportatorii internaționali se confruntă cu termenul limită pentru introducerea ecotaxei în Franța

Transportatorii internaționali ar putea întâmpina Anul Nou fiind în imposibilitatea de a circula legal în Franța, dacă aceștia nu se înregistrează pentru noul sistem francez Ecotaxe. Deși mai există 15 săptămâni, iar procesul de înregistrare durează aproximativ șase săptămâni, s-au văzut multe aplicații care au fost refuzate pe baza documentației incomplete sau incorecte. foto

Cea mai mare problemă în realizarea documentaţiei o constituie certificatul de conformitate al vehiculului care dovedeşte valoarea emisiilor şi clasa de motor a vehiculului. 

Vehiculele care sosesc în Franța la 1 ianuarie 2014 şi nu sunt înregistrate în sistemul Ecotaxe se vor confrunta cu amenzi de până la 750 de euro pentru o primă abatere și 1 500 de euro pentru infracțiuni viitoare, precum și riscul de a avea vehiculul confiscat. Singurul sistem acceptat este unitatea OBU instalată la bordul vehiculului și este singura metoda de plată a ecotaxei. Ea poate fi folosita de asemenea și pentru plata taxei în Spania, Portugalia și tunelul Liefkenshoek din Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 17 =