Transportatorii francezi continuă presiunile pentru suspendarea cabotajului

Mai multe asociații patronale din Franța fac presiuni pentru suspendarea cabotajului, după ce sectorul de transport din această țară a fost puternic afectat de criza cauzată de pandemia COVID-19, scrie Infotrucker.

Dacă firmele mari nu au avut foarte mare probleme, firmele mici și mijlocii sunt pe pragul de a se închide complet, motiv pentru care, în urmă cu câteva săptămâni OTRE a solicitat suspendarea cabotajului rutier pentru o perioadă de 6 luni.

Acum, asociația franceză a transportatorilor francezi mici și mijlocii este susținută și de uniunile FO Transport și CFDT Route în acest demers. Împreună, cele trei entități reiterează informarea înaintată în urmă cu o lună către secretarului de stat pentru transport, Jean-Baptiste Djebbari.

„Vorbim despre supraviețuirea a mii de companii din sectorul de transport, dar mai presus de toate de sute de mii locuri de muncă susținute de aceste firme. De aici și presiunea pentru a interveni cât mai rapid”, a declarat unul dintre reprezentanții OTRE.

Mișcarea pentru susținerea firmelor de transport din Franța a fost subliniată de Philippe Bonneau (secretar general OTRE Normandia) într-un editorial în care denunță „liniștea autorităților” și face apel la „cei responsabili să pună în aplicare un plan pentru salvarea cauzei”.

Philippe Bonneau își dorește ca statul să intervină și să împiedice firmele din Europa de Est care practică prețuri mici și abuzul care ar putea veni de la companiile din Peninsula Iberică. Astfel, situația ar putea genera o competiție necinsită în relația cu firmele din Franța, în condițiile în care multe dintre cele ajung în Hexagon susțin dumpingul social.

Oficialul OTRE spune că această liniște a autorităților poate fi considerată ca o abandonare a sectorului.

„Guvernul trebuie să intervină cât mai rapid pentru a opri masacrul care se apropie de sectorul de transport francez”, a declarat unul dintre reprezentanții FO Transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =