Transportatorii din SUA, obligați să utilizeze foi de parcurs electronice

Agenția americană penru siguranța traficului rutier i-a obligat pe șoferii de camioane și pe operatorii de transport rutier de marfă să doteze toate mijloacele de transport cu dispozitivele e-log – foi de parcurs, gestionate electronic. foto

Șoferii vor trebui să își doteze vehiculele cu noul dispozitiv până în decembrie 2017. Se estimează că noua măsură vizează peste trei milioane de șoferi. Foile de parcurs electronice le vor înlocui pe cele pe suport de hârtie, utilizate în prezent de șoferii americani.

Potrivit secretarului departamentului de transport al SUA, Anthony Foxx, automatizarea procesului de completare a foii de parcurs electronice nu este doar o decizie în pas cu timpul, dar și o măsură care va permite ridicarea nivelului de siguranță pe drumuri. Datorită foilor de parcurs electronice, inspectorii de transport vor putea depista mai ușor abaterile șoferilor.

Oficialii americani susțin că industria transporturilor va economisi anual nu mai puțin de 1 miliard de dolari, bani cheltuiți în prezent pentru verificarea documentelor pe suport de hârtie. Departamentul de transport al SUA estimează că noul sistem va salva 26 de vieți pe an și va preveni până la 562 de accidente rutiere cu implicarea transportului de marfă.

Și șoferii din Canada și Mexic, care vor traversa teritoriul americani, vor fi obligați să dețină la bord dispozitivul e-log.

Sursa: CargoNews 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 5 =