Transportatorii din Polonia pichetează sediile ambasadelor Franței și Germaniei

Transportatorii din Polonia au organizat în această dimineață proteste la sediul ambasadelor Franței și Germaniei din Varșovia, pentru a-și manifesta dezacordul cu măsurile restrictive privind salariul minim din cele două țări. foto

La sfârșitul anului trecut, Germania a anunțat că salariul minim al șoferilor străini, care lucrează pe teritoriul statului german, ar trebui să constituie cel puțin 8,5 euro pe oră. Și autoritățile franceze intenționează să stabilească o normă în acest sens, potrivit căreia salariul minim să nu fie mai mic de 9,61 euro/oră. Transportatorii polonezi consideră însă că noile măsuri din Germania și Franța încalcă principiul fundamental al UE – libera circulație a bunurilor și serviciilor.

În timpul protestului, reprezentanții companiilor de transport au lăsat la cele două ambasade petiție pentru cancelarul german Angela Merkel și președintele francez François Hollande.

„Salariile din Polonia depind de nivelul de dezvoltare economică și de situația economică a întreprinderilor. Avem de-a face cu un intervenționism, care poate duce la scoaterea polonezilor de pe piața comunitară”, se arată într-un comunicat al asociației transportatorilor rutieri din Polonia – ZMPD.

„Impunerea salariului minim pentru șoferii străini a dus la apariția unor conflicte între antreprenori și șoferii polonezi. Șoferii vor salarii mai mari, pe care angajatorii polonezi nu le pot oferi. În opinia, transportatorilor, mărimea salariului trebuie să rezulte din posibilitățile reale și nu din restricțiile guvernelor străine”, mai menționează asociația din Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − thirteen =